Sinds een paar jaar kom ik regelmatig bij restaurant café Mata Hari in Amsterdam, om de drankmenu’s op de muur te updaten. Per 2020 ging men daar over op een andere drankleverancier en dat vroeg om een complete herziening van de muur met alle handgeschreven dranken.

Vorige keren heb ik binnen een reeds bestaand ontwerp diverse aanpassingen gedaan. Nu heb ik alles eerst helemaal zwart geschilderd en ben ik met een nieuwe layout begonnen. Het is veel en secuur werk om het digitaal gemaakte ontwerp op een muur te krijgen, maar het gaf de mogelijkheid om het een rustiger geheel te maken en ruimte te geven aan nieuwe decoratieve kaders geïnspireerd op Art Nouveau.

Een andere toevoeging die een groot verschil met vorige keren maakt, is de kleur goud. In overleg heb ik zowel witte als gouden verf gebruikt. Dit geeft het een elegantere uitstraling en zorgt voor authenticiteit. Ook boven, op het kleine Apératifs-bord, maakt het goud echt een groot verschil!