Martine Bakker is schrijver, verhalenverteller en koppie-copywriter die met haar story bakery alles behalve gebakken lucht verkoopt. Haar gevatte woordspelingen en doortastende observaties maken des te meer duidelijk: schrijven is een vak. En daar hoort een logo bij!

Na overleg met Martine heb ik ervoor gekozen haar bedrijf, dat momenteel een eenmanszaak is, meer corporate neer te zetten om ruimte te laten voor toekomstige groei en uitbreiding. Daarom is het logo heel helder en clean, met een klassiek lettertype en zwarte letters, ondersteund door het beeldmerk in lichtgeel. Dit is een strak geabstraheerde vulpen waaruit een beheerst speelse lijn vloeit.

Dit zakelijke, strakke logo was niet compleet zonder de sprankelende persoonlijkheid van Martine Bakker toe te voegen in de vorm van een portret. Deze illustratie komt terug op haar visitekaartje en zal ook gebruikt worden op haar website.

De gele cirkel in de achtergrond correspondeert met de restruimte uit de gestileerde vulpen van het logo. Mocht the story bakery in de toekomst groeien en meerdere schrijvers aan zich binden, krijgen zij ook een portret.

De visitekaartjes zien er zo uit: