Panasj Amsterdam/Voetjebal neemt haar kantoor op de Baarsjesweg onder handen en heeft mij gevraagd een muurschildering te maken.

Mijn ontwerp is gebaseerd op de reeds bestaande huisstijl, maar we hebben ervoor gekozen niet de felle kleuren uit deze huisstijl te gebruiken omdat deze wat kinderachtig voor een kantoor zijn.

2015-09-25 14.37.07
Met deze muurschildering heb ik Panasj en Voetjebal samengebracht in één beeld. Normaal gesproken staan de hockeyende en voetballende kinderen niet in één omgeving. Het doel en het veld zijn natuurlijk gemeenschappelijke elementen, maar ik heb het samenkomen van de twee ook nog geaccentueerd door ze in de voorstelling met dezelfde bal te laten spelen.

2015-09-25 14.02.35
Ik heb de verf losjes aangebracht en expres niet alles dicht geverfd zodat de ondergrond er hier en daar nog doorheen komt. Zo is het een beweeglijk beeld geworden met een combinatie van volwassen kleuren en kinderlijke elementen; een goede balans tussen serieus en lichtvoetig.

2015-09-25 15.11.56

Ik hoop dat ’t het kantoor nog lang mag sieren!