Dit is een hotel, ziet u wel? Nee? Dat kan kloppen; ik liep er zelf ook straal voorbij! Maar dit is Cityden The Garden in Amstelveen.

Het probleem was dus meteen duidelijk. Het hotel is van binnen helemaal af, de buitenkant ziet er ook al keurig uit, maar mist nog de nodige bewegwijzering. Daardoor lopen de hotel- en restaurantgasten hun bestemming voorbij.

Bijkomende zaak: deze twee ‘soort’ gasten moeten het liefst door een andere deur binnenkomen, want de receptie van het hotel zit achter de zij-ingang en het restaurant aan de voorkant van het gebouw. Aan mij de vraag dit ASAP in goede banen te leiden.

Doe ik!

In overleg met Cityden heb ik ervoor gekozen veel bladeren te tekenen om de referentie met The Garden neer te zetten en de associatie met groen te krijgen. Dat laatste was ook van belang door het nog ontbreken van groenvoorziening door de gemeente.

Allereerst de ingang aan de voorkant, die toegang geeft tot het restaurant. Hier is de naam Lucia’s op de ingang geschreven en op de deur ernaast de duidelijke boodschap dat ze open is:

Al tijdens het schilderen kwam een aantal hotelgasten (en buurtbewoners) geïnteresseerd een kijkje nemen. En poseren!

De zij-ingang naar de hotelreceptie, bevat natuurlijk de hotelnaam:

En tot slot nog de hoek, waarop ik ook de befaamde rolkoffer heb verwerkt om voor de nodige herkenning bij de gasten te zorgen ;) En echt waar: de rolkoffers gingen vanaf de eerste getekende pijlen meteen de goede kant op. Ook zie je naast het logo van het hotel, dinerende gasten en pianotoetsen om een indruk te geven van wat zich binnen afspeelt. Ondanks dat de ramen zo ‘zwart’ zijn, krijgen ze met de tekeningen toch een transparant gevoel.

Ik had dus een zeer tevreden opdrachtgever aan Cityden The Garden. Hopelijk tot ziens!