Toch echt één van mijn favoriete -en gelukkig- terugkerende opdrachten is het maken van de spread voor de krant die Stach (food) uitbrengt als er een nieuwe winkel wordt geopend. Dit keer was het helemaal raak; Stach opent maar liefst twee winkels in een nieuwe stad: Utrecht. Daarom wilde Stach graag dat ik de twee nieuwe locaties zou belichten in de bijbehorende krant.

stach utrecht spread
Voor deze gelegenheid ben ik natuurlijk naar Utrecht gegaan, waar ik de twee (nog te openen) winkels op Choorstraat 42 en Twijnstraat 1 heb bezocht. De Oudegracht verbindt deze twee locaties en biedt genoeg inspirende plekjes die ik in de spread kon opnemen. De Twijnstraat is sowieso erg in opkomst en men vindt er genoeg ondernemers waar Stach zich graag als buurtwinkel tussen schaart.
Schermafbeelding 2015-10-02 om 10.13.40 _____Schermafbeelding 2015-10-02 om 10.13.59
Na een rondje door het centrum Utrecht te hebben gelopen -camera in de aanslag- ben ik aan de slag gegaan met de foto’s, teken alles met vulpen op papier. Ik scan daarna alles één voor één in, bewerk het tot een logisch geheel in Photoshop. Zodra alle panden op hun plek staan, print ik het geheel uit en voeg ik korte teksten toe. Ook deze bewerk ik na het inscannen in Photoshop tot een evenwichtig geheel.

2015-09-10 14.02.10